Σούπα σπαραγγιών

please share me:)

Βαθμολογία

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 4 λίτρα νερό
  • 900γρ. σπαράγγια
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε «ζαράκια»
  • 6 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 1 ματσάκι μαϊντανός πλυμένος και δεμένος σε τούλι
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 4 λίτρα νερό να βράσουν.
  2. Αφαιρούμε τη βάση των σπαραγγιών που είναι σκληρή. Κόβουμε τις κορυφές και τις κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε το υπόλοιπο σπαράγγι σε κομμάτια.
  3. Βάζουμε σε σουρωτήρι τις μύτες των σπαραγγιών και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το κοχλάζον νερό. Βράζουμε για 3 λεπτά και αμέσως τα κρυώνουμε με κρύο νερό.
  4. Βάζουμε στο σουρωτήρι μας τα κοτσάνια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα κρυώνουμε κι αυτά με κρύο νερό.
  5. Βάζουμε το μαϊντανό σε τούλι και το δένουμε.
  6. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το ζωμό κότας ή το νερό, τα σπαράγγια, την πατάτα, το πουγκάκι μας και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για 30 λεπτά περίπου.
  8. Αφαιρούμε το πουγκάκι.
  9. Σουρώνουμε τη σούπα μας (κρατάμε το ζωμό), περνάμε τα υλικά από μπλέντερ και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζωμό που κρατήσαμε.
  10. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  11. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με φρέσκο βούτυρο.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Είναι πολύ πιο εύκολη απ’όσο φαίνεται! Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklila
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 6-8 άτομα

Δες επίσης...

Σούπα κρέμα με σέλερι

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 σέλερι μεγάλο χοντροκομμένο (περίπου 500γρ.) 1 μέτρια πατάτα σε κύβους 6 φλιτζ. ζωμός κότας ή νερό ¾...

Σούπα καρότου με κάρυ και θυμάρι

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 700γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 κ.γ. ζάχαρη 4 κ.σ. βούτυρο 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε «ζαράκια...

Βελουτέ μανιταριών

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 400γρ. μανιτάρια άσπρα 4 κ.σ. βούτυρο 3 κ.σ. αλεύρι 2 φλιτζ. κρασί «[qtip:μαδέρα|Κρασί από την Μαδέρα της...

Καροτόσουπα με κόλιανδρο και κύμινο

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 κ.γ. ζάχαρη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε «ζαράκια...

Σούπα κρέμα αγκινάρας

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 λίτρα νερό 6 μέτριες ή 4 μεγάλες αγκινάρες χυμός από 1 λεμόνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 4 κ.σ. βούτυρο...

Σούπα Ντυμπαρί (crème dubarry)

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κεφάλι κουνουπίδι, από το οποίο αφαιρούμε τον πυρήνα του και κόβουμε σε κομμάτια 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε...