Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Σούπα κρέμα με φασολάκια και μέντα
Υλικά συνταγής
- 900γρ. φασολάκια φρέσκα
- 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 4 φλιτζ. πράσο ψιλοκομμένο (3 πράσα περίπου)
- 4 λίτρα νερό
- 4½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 ματσάκι φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τις πατάτες, το πράσο και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 4 λίτρα νερό και αλάτι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. ρίχνουμε τα φασολάκια για 5 λεπτά.
- Βγάζουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
- Μόλις κρυώσουν τα φασολάκια, τα προσθέτουμε στη σούπα μαζί με τη μέντα και την κρέμα γάλακτος.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
- Βράζουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4753
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο