Σούπα κρέμα με φασολάκια και μέντα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 900γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 φλιτζ. πράσο ψιλοκομμένο (3 πράσα περίπου)
  • 4 λίτρα νερό
  • 4½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 ματσάκι φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τις πατάτες, το πράσο και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 4 λίτρα νερό και αλάτι.
  3. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. ρίχνουμε τα φασολάκια για 5 λεπτά.
  4. Βγάζουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  5. Μόλις κρυώσουν τα φασολάκια, τα προσθέτουμε στη σούπα μαζί με τη μέντα και την κρέμα γάλακτος.
  6. Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
  7. Βράζουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. 

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1573 Εμφανίσεις σήμερα: 0