Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.
Σούπα καρότου με κάρυ και θυμάρι
Υλικά συνταγής
- 700γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε «ζαράκια»
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό
- 5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 γεμάτο κ.γ. κάρυ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, το βούτυρο τα καρότα, τις πατάτες, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., το κάρυ και τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε διαρκώς.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100C. σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας και κρατάμε το ζωμό .Περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζωμό που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10614
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο