Σφακιανές πίτες με φέτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

 

  • 250γρ. αλεύρι
  • 130ml. νερό
  • ½ σφηνάκι ρακή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200γρ. φέτα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 ατομικές πίτες

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέτουμε τα υγρά, το νερό, το λάδι και τη ρακή.
  2. Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ισομεγέθη μπαλάκια. Δημιουργούμε αντίστοιχα 6 μπαλάκια φέταςΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., την οποία την έχουμε λιώσει και την έχουμε στραγγίσει από τα υγρά της.
  4. Ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης με πλάστη ή με ξύλινο ρολό σε διάμετρο 5-6 εκατοστών. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε ζύμης ένα μπαλάκι φέτα και το κλείνουμε σε πουγκί.
  5. Με τον πλάστη ανοίγουμε το πουγκί και κάνουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται (γύρω στα 10-12 εκατοστά). Ψήνουμε τις πιτούλες μία μία σε δυνατή φωτιά αλείφοντας ενδιάμεσα από τις πιτούλες με πολύ λίγο λάδι.
  6. Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9316 Εμφανίσεις σήμερα: 0