Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Τυροπιτάκια ελαιόλαδου με γαλοπούλα
Υλικά συνταγής
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 φαρίνα
- 300γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε μικρά κομμάτια
- 300γρ. κασέρι σε μικρά κομμάτια
- 300γρ. γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
- λίγο σουσάμι για πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 40-50 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε σε ένα λεκανάκι το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα τυριά και την γαλοπούλα και έπειτα το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε σε μπαλίτσες όπως όταν κάνουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
Αυτό το ήξερες
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 19230
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο