Ρίφι κυπριακό

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό ρίφι από μικρό ζώο (κατσικάκι )
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το ρίφι σε μερίδες ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το τεμαχίσει. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα.Πλένουμε τις μερίδες και τις βάζουμε κοντά κοντά σε κατσαρόλα με φαρδιά βάση χωρίς να στραγγίξουμε το κρέας. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ακόμα. Αλατίζουμε και βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια τη δάφνη και το σκόρδο.
  2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Όταν πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό, το κατσικάκι βγάζει τα υγρά του. Μέχρι να απορροφήσει το νερό του ψήνεται. Αφού μείνει με το λάδι του το αφήνουμε να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από τη μία πλευρά. Προσθέτουμε λίγο νερό βραστό, να γίνει σάλτσα και να ξεκολλήσει. Το γυρνάμε τότε να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  3. Αν το κρέας σας δεν ψηθεί, κάθε φορά που θα μένει μόνο το λάδι του, προσθέτουμε λίγο λίγο νερό βραστό μέχρι να μαλακώσει. Το ροδίζουμε τότε με τον ίδιο τρόπο.
  4. Όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, και σερβίρουμε.
Γενικά
Κυπριακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 12126 Εμφανίσεις σήμερα: 0