Κατσικάκι με ρεβίθια

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό κατσικάκι (μπούτι)
  • 500γρ. ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 500γρ. χυμός από ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από βραδύς. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, τόσο όσο να τα σκεπάζει 2-3 δάχτυλα. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 30 λεπτά ξαφρίζοντας ενδιάμεσα.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν όχι να πάρουν χρώμα. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε το καρότο, την ντομάτα και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με κύμινο και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις η σάλτσα πάρει βράση προσθέτουμε τα ρεβίθια και νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τα υλικά.
  4. Ανακινούμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μιάμιση με δύο ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Στο σερβίρισμα η σάλτσα θα πρέπει να είναι αρκετά πηχτή.

Αυτό το ήξερες

Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...
Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2475 Εμφανίσεις σήμερα: 0