Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Κατσικάκι με κουκιά, αγκινάρες και σέσκουλα
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό κατσικάκι μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 200γρ. σέσκουλα κομμένα χοντρά
- 6-8 αγκινάρες
- 500γρ. κουκιά φρέσκα (τους σπόρους)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
- 3 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο αλεύρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε το κατσικάκι το αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε μικρές τρύπες στις οποίες μπίγουμε σκορδάκι.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεκολάνε μόνα τους από τη κατσαρόλα.
- Παράλληλα καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βουτάμε στο χυμό από μισό λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε.
- Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε σε αυτήν τα λαχανικά, τα μυρωδικά, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το κατσικάκι, το χυμό λεμονιού, το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε γάστρα και ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 °C.
Αυτό το ήξερες
Η θρεπτική αξία των κουκιών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία και φυλλικό οξύ. Συμβάλλουν, όπως και όλα τα όσπρια, στην καλή λειτουργία...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5621
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο