Ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες και μήλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ψαρονέφρι χοιρινό (κομμένο σε φιλέτα)
  • ½ κιλό γλυκοπατάτες (κομμένες κυδωνάτες μεγάλες)
  • 3 μήλα κομμένα στα 4
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ταψί ανακατεύουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες με τα μήλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες και τα μήλα.
  2. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο υπόλοιπο ελαιόλαδο τα φιλέτα για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Κρατάμε ζεστά τα φιλέτα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μηλόξυδο και όταν πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. προσθέτουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα φιλέτα με τις γλυκοπατάτες περιχύνοντας με τη σάλτσα μηλόξυδου.

Αυτό το ήξερες

Οι μονάδες orac είναι οι μονάδες μέτρησης αντιοξειδωτικής ικανότητας των τροφίμων. Τα επίπεδα του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος κάθε ανθρώπινου οργανισμού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που...
Η γλυκοπατάτα είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε καροτενοειδή κάτι που το μαρτυρά και το έντονο πορτοκαλί χρώμα της. Έχει φυσικά γλυκιά γεύση, αλλά δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα. Αποτελούν ιδιαίτερα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6065 Εμφανίσεις σήμερα: 2