Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Μπριζόλες χοιρινές με πουρέ πατάτας
Υλικά συνταγής
- 6 μπριζόλες χοιρινές (λαιμού ή σπαλομπριζόλες)
- 1 κ.σ. ή 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζ. γάλα
- 4 κ.σ. βούτυρο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό.. Βράζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα για 40 λεπτά περίπου με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε με εργαλείο για πουρέ.
- Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς (αφού το ζεστάνουμε ελαφρά σε ένα μπρίκι). Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε από τη ρίγανη τις μπριζόλες. Τις αλείφουμε με μουστάρδα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού ζεσταθεί καλά το λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και τις μπριζόλες.
- TηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. την κάθε πλευρά για 5-7 λεπτά, ανάλογα με την προτίμησή μας. Προς το τέλος προσθέτουμε και το δενδρολίβανο.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες μαζί με τον πουρέ.
Αυτό το ήξερες
Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιες σε κάλιο και περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου και μαγνησίου.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10820
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο