Ψαρονέφρι με λαχανικά στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (14 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

 

  • 800γρ. ψαρονέφρι
  • 2 κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το βαλσάμικο, σκόρδο, μέλι, θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., αλάτι και πιπέρι.
  2. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκατοστών. Αλείφουμε κάθε φέτα με το μείγμα. Σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Βάζουμε σε ταψί τα λαχανικά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαρινάδας. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ψαρονέφρι και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο το κρέας να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό με θυμάρι και λεμόνι.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 28806 Εμφανίσεις σήμερα: 5