Τηγανιά με μαύρη μπύρα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 500ml μαύρη μπύρα (2 ποτήρια περίπου)
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • ⅓ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη δάφνη και την κανέλα. Σοτάρουμε για άλλα 7-8 λεπτά.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με τη μπύρα και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου.
  6. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.

Αυτό το ήξερες

Το κρέας μπορεί να διατηρηθεί αεροστεγώς τυλιγμένο στην κατάψυξη εώς και τρεις μήνες.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3612 Εμφανίσεις σήμερα: 0