Πρασόρυζο λεμονάτο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4-5 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • ¾ κούπας ρύζι νυχάκι ή γλασσέ
  • 1 ½ κύβο λαχανικών ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • λίγο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι (κατά προτίμηση)
Honeybita
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά δίνω σε τρόφιμο χρώμα, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. στο λάδι το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το σκόρδο. Μόλις καραμελώσουν προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά ελαφρώς. Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  2. Αφού τα ανακατέψουμε 2-3 φορές, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  3. Κι ήρθε η ώρα των μπαχαρικών: καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και δεντρολίβανο. Προσθέτουμε νεράκι (περίπου 2 ποτήρια) και τον κύβο λαχανικών και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  4. Μόλις είναι έτοιμο, βρασμένο το πράσο προσθέτουμε και το ρυζάκι μας (προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται) και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να χυλώσει το ζουμάκι μας.
  5. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με φρέσκο ψωμάκι και συνοδεύουμε με φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή..

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 23181 Εμφανίσεις σήμερα: 3