Το λάχανο είναι πηγή βιταμινών Α, Κ & C, μαγνήσιου, μαγγάνιου, κάλιου, φολικού οξέως, φώσφορου, θείου, και ιωδίου. Συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από αυπνία και μελαγχολία.
Έρευνες έχουν δείξει...
Λαχανόρυζο
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό λάχανο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 φλιτζ. χυμός ντομάτας εμπορίου
- ½ φλιτζ. ρύζι γλασσέ
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα κανέλα
- 3-4 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το λάχανο στα δύο ή στα τέσσερα,ανάλογα το μέγεθος του και κόβουμε το κοτσάνι μέχρι βαθιά μέσα. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό βάζουμε το λάχανο να βράσει με την πλευρά που έχει το κενό από το κοτσάνι μέσα στο νερό. Το βράζουμε για 5-10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση και το γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Το βράζουμε άλλα 5 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το λάχανο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, την ντομάτα και νερό (τόσο όσο να καλύπτει ίσα ίσα το λάχανο).
- Μόλις πάρει βράση το φαγητό μας χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
- Αφού μαλακώσει το λάχανο πλένουμε καλά το ρύζι και το προσθέτουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει και μόλις μαλακώσει το ρύζι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 15205
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο