Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια
Υλικά συνταγής
- 6 κολοκύθια μεγάλα
- 400γρ. μανιτάρια λευκά
- 1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 λεμόνια (ο χυμός και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. τους)
- 2 λίτρα νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών
- 1 κ.σ. κορνφλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε, "χτενιζουμε" και σκουπίζουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στη μέση αν είναι μεγάλα και καθαρίζουμε τη σάρκα. Κρατάμε τη σάρκα.
- Ψιλοκόβουμε σε μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις μισές σάρκες από τα κολοκύθια, τα μανιτάρια και τον άνηθο. Δεν θέλουμε να διαλυθούν εντελώς για αυτό το λόγο εναλλακτικά μπορούμε να ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια με μαχαίρι. Βάζουμε τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε), τα μπαχαρικά, το μισό ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού.
- Βάζουμε λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε από πάνω τις σάρκες που δεν ψιλοκόψαμε. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε ξαπλωτά έτσι ώστε η κλειστή πλευρά του κολοκυθιού να κλείνει την ανοιχτή. Εναλλακτικά, προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. αντί για νερό μέχρι να σκεπάσει ίσα ίσα τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι, σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Βγάζουμε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας. Χτυπάμε με σύρμα το κορνφλάουρ με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκύθια. Προσθέτουμε το ζουμί στην κατσαρόλα, την ανακινούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αυτό το ήξερες
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Για περισσότερη ένταση στη γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 20γρ. μανιτάρια πορτσίνι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 25302
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο