Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στη μέση ή στα τρία και καθαρίζουμε τη σάρκα. Κρατάμε τη σάρκα. Κόβουμε και μια μικρή φετούλα στην άκρη του κολοκυθιού για να μπορούν να σταθούν όρθια καλύτερα.
  2. Ψιλοκόβουμε σε μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις μισές σάρκες από τα κολοκύθια, τα μανιτάρια και τον άνηθο. Δεν θέλουμε να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε), τα μπαχαρικά, το μισό ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού.
  3. Βάζουμε λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε από πάνω τις σάρκες που δεν ψιλοκόψαμε. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε όρθια στην κατσαρόλα. Εναλλακτικά, προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μέχρι τη μέση από τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι, σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  4. Βγάζουμε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας. Χτυπάμε με σύρμα το κορνφλάουρ με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκύθια. Προσθέτουμε το ζουμί στην κατσαρόλα, την ανακινούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για περισσότερη ένταση στη γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 20γρ. μανιτάρια πορτσίνι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5631 Εμφανίσεις σήμερα: 0