Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε, "χτενιζουμε" και σκουπίζουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στη μέση αν είναι μεγάλα και καθαρίζουμε τη σάρκα. Κρατάμε τη σάρκα.
  2. Ψιλοκόβουμε σε μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις μισές σάρκες από τα κολοκύθια, τα μανιτάρια και τον άνηθο. Δεν θέλουμε να διαλυθούν εντελώς για αυτό το λόγο εναλλακτικά μπορούμε να ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια με μαχαίρι. Βάζουμε τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε), τα μπαχαρικά, το μισό ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού.
  3. Βάζουμε λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε από πάνω τις σάρκες που δεν ψιλοκόψαμε. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε ξαπλωτά έτσι ώστε η κλειστή πλευρά του κολοκυθιού να κλείνει την ανοιχτή. Εναλλακτικά, προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. αντί για νερό μέχρι να σκεπάσει ίσα ίσα τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι, σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  4. Βγάζουμε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας. Χτυπάμε με σύρμα το κορνφλάουρ με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκύθια. Προσθέτουμε το ζουμί στην κατσαρόλα, την ανακινούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για περισσότερη ένταση στη γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 20γρ. μανιτάρια πορτσίνι.

Σχόλια

Από τον Σωμαρίπα Νατάσα την ημ/νία 04/05/2019 - 13:56
δεν το συζητάω ήταν τέλεια και δεν έκανα αυγολέμονο γιατί έχω θέμα με το στομάχι, πεντανόστιμα , ότι προτείνεις βγαίνει Τ Ε Λ Ε Ι Ο !! Ευχαριστούμε!!!
Από τον cooklila την ημ/νία 04/05/2019 - 15:18
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Οι συνταγές που σας δίνουμε είναι δοκιμασμένες και εκεί οφείλεται η επιτυχία τους! Keep cookling!

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 24405 Εμφανίσεις σήμερα: 6