Πεντανόστιμο πρασόρυζο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ - 2 κιλά πράσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ζάρια ή τριμμένα
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. χυμός ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 λεμόνια ζουμερά (ο χυμός τους)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τα πλένουμε καλά και με ξύδι. Ζεματίζουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά να γίνουν πιο ελαφριά. Τα στραγγίζουμε.
  2. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και έπειτα, τα πράσα. Τα ανακατεύουμε να πάρουν λάδι όλα και προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
  3. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Αν τα θέλουμε να κρατάνε, τα αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα.. Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι στα πράσα κι ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει.
  4. Μόλις γίνει το ρύζι, προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε χλιαρό το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3825 Εμφανίσεις σήμερα: 3