Πικάντικη σούπα με μύδια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ λίτρο ζωμός ψαριού
  • 1½ κιλό μύδια χωρίς κέλυφος
  • 2 φιλέτα παγκάσιους κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μπουκέ γαρνί
  • 250ml. λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ρίζα μάραθος ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • 1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά
  • 3-4 στήμονες σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε σε 2 κουταλιές της σούπας νερό τους στήμονες σαφράνΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Εχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα..
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τη ρίζα μάραθου. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί μόλις γυαλίσουν τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τις ντομάτες και την μουστάρδα. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 15 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ψαριών, τα φιλέτα παγκάσιους, το μπουκέ γαρνίΑρωματικά λαχανικά και χόρτα δεμένα σαν μπουκετάκι (γίνεται και με τη βοήθεια από κομμάτι τούλι). Το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε άρωμα και το αφαιρούμε μετά το μαγείρεμα. και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια, τον κρόκο Κοζάνης και το νερό από τον κρόκο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το φαγητό και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι.
  4. Τέλος αν χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος την προσθέτουμε τα τελευταία 3 λεπτά μαγειρέματος.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες..

Αυτό το ήξερες

Ο κρόκος αποτελούσε στον αρχαίο κόσμο ένα από τα πιο περιζήτητα και ακριβά μπαχαρικά. Σαν φυτό, με έντονο άρωμα και χρώμα, είχε πολλές χρήσεις: χρωστική ουσία, φάρμακο, βότανο, άρτυμα, ενώ του...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6986 Εμφανίσεις σήμερα: 0