Αυθεντική παέλια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 400γρ. ρύζι μακρύκκοκο
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 800γρ. κοτόπουλο μπούτι (χωρίς κόκκαλο)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. καλαμάρια σε ροδέλες
  • 100γρ. τσορίθο λουκάνικο (chorizo
  • 3 πιπεριές πράσινες σε φέτες
  • 10 μύδια με το κέλυφος
  • 10 γαρίδες ή καραβίδες
  • 1 φλιτζ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • ⅓ φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 στήμονες σαφράν
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
Ευρώπη (Ισπανία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και καθαρίζουμε τα μύδια.
  2. Σε βαθύ τηγάνι που μπαίνει σε φούρνο (με μεταλικό χερούλι) σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα καλαμάρια, το πράσο και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Μόλις πάρουν απαλό χρώμα τα καλαμάρια και το κοτόπουλο προσθέτουμε το τσορίθοΙσπανικής καταγωγής λουκάνικο (αλλαντικό). Φτιάχνεται από χοιρινό κρέας και έχει πάπρικα και σκόρδο., τις πιπεριές και τους στήμονες σαφράνΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Εχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα.. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες και τον αρακά και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Προσθέτουμε τον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 25-30 λεπτά. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να σερβίρουμε.
Ισπανία
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι ζωντανό και μπορούμε να το φάμε. Αν παραμείνει...
Η παέλια είναι το πλέον παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, με θαλασσινά, με κοτόπουλο και λαχανικά. Αρχικά η παέλια φτιαχνόταν στην περιοχή Levante της Ισπανίας απο τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2753 Εμφανίσεις σήμερα: 0