Λιγκουίνι με θαλασσινά στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο λιγκουίνι (500γρ.)
  • 750γρ. μύδια
  • 500γρ. θράψαλα
  • 350γρ. γαρίδες
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσούσκα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 750γρ. ντομάτες ώριμες
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μπλανσάρουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο..
  2. Σε μία ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά στο ελαιόλαδο.
  3. Μόλις πάρει ελαφρύ χρώμα το κρεμμύδι, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα θράψαλα, τα μύδια και τις γαρίδες. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  6. Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντεντε και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε.
  7. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα.
  8. Κόβουμε 6 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και τα διπλώνουμε στη μέση.
  9. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα κομμάτια αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε 3 κ.σ. νερό.
  10. Κλείνουμε τα φύλλα, αφήνοντας μέσα λίγο αέρα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
  11. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  12. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, μέσα στο αλουμινόχαρτο.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7037 Εμφανίσεις σήμερα: 2