Μυδοπίλαφο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 25 μύδια με το κέλυφος
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 1/2 φλιτζ. νερό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ πιπεριά καυτερή
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 φλιτζ. ρύζι κίτρινο
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ή σχοινόπρασο
  • αλάτι λίγο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφαιρούμε τα μουστάκια από τα μύδια, καθαρίζουμε το κέλυφος με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι και τα πλένουμε πολύ καλά. Όσα μύδια μείνουν ανοιχτά μετά το καθάρισμα τα πετάμε.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια, το νερό, το κρασί, και σκεπάζουμε με το καπάκι. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά για να ανοίξουν και κουνάμε την κατσαρόλα μια δυο φορές για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα μύδια παραμείνουν κλειστά τα πετάμε.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με 2 φλιτζ. ζουμί από τα αχνισμένα μύδια, μουστάρδα και την καυτερή πιπεριά. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για 10 λεπτά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
  5. Βγάζουμε τη σάρκα απο το κέλυφος των μυδιών και την προσθέτουμε στο πιλάφι. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να ζεσταθούν τα μύδια.
  6. Σερβίρουμε προσθέτωντας μερικά κελύφη για γαρνίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Τα μύδια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και κατά συνέπεια αμινοξέων. Είναι πλούσια πηγή ιωδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία τυ θυροειδούς αδένα, ψευδάργυρου, σιδήρου και μαγγανίου. Τα...
Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι ζωντανό και μπορούμε να το φάμε. Αν παραμείνει...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Προσέχουμε την ποσότητα του αλατιού που χρησιμοποιούμε, γιατί τα θαλασσινά είναι αρκετά αλμυρά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9473 Εμφανίσεις σήμερα: 3