Πατατοσαλάτα με σπαράγγια και αυγό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 πατάτες
  • μισό ματσάκι σπαράγγια
  • 2 αυγά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. με τη φλούδα τους. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα αυγά μας να βράσουν.
  2. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες μας, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε, όσο οι πατάτες μας είναι ζεστές.
  4. Κόβουμε 2 εκατοστά από τη βάση των σπαραγγιών και ξεφλουδίζουμε με το peeler το σκληρό μέρος (περίπου 1/3 του σπαραγγιού). Στη συνέχεια, τα πλένουμε και τα κόβουμε στη μέση.
  5. Βάζουμε τα κάτω μισά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα τρυφερά μέρη και τα αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη. Αφαιρούμε τα σπαράγγια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε πάλι στη μέση.
  6. Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες τα σπαράγγια. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε τα αυγά μας, τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.
  7. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Για να καθαρίσουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε από την κάτω πλευρά 2 εκατοστά και αν έχουν ίνες τα ξεφλουδίζουμε με τον πατατοκαθαριστή (peeler). Προσέχουμε να μην σπάσουμε τις ευαίσθητες άκρες.
Τα σπαράγγια είναι τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά με αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, E, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καροτένιο, μαγνήσιο, φώσφορο και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10640 Εμφανίσεις σήμερα: 0