Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα, όταν η πατάτα εισήχθη για πρώτη φορά από τη Νότιο Αμερική. Η πατάτα, όμως, έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη 150 χρόνια περίπου μετά την...
Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα και μουστάρδα
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό πατάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. κόλιανδρο σκόνη
- 1 ζωμό λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών και τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική., για περίπου 40 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε ζάρια.
- Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. και ανακατεύουμε. Καρυκεύουμε με πιπέρι, αλάτι και προσθέτουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα κρύα.
Αυτό το ήξερες
Η κλασική μουστάρδα του εμπορίου αποτελείται από σιναπόσπορο, νερό, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, χρωστικές ουσίες και μπαχαρικά. Ωστόσο, διακρίνουμε τρία είδη μουστάρδας, ανάλογα με τους σπόρους που...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 110127
Εμφανίσεις σήμερα: 9
Νέο σχόλιο