Πεντανόστιμη ελαφριά πατατοσαλάτα με γιαούρτι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 2 πρέζες κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. σε σκόνη
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζ. μαϊντανό (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
  • 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σε νερό με τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. και μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα (θέλουμε να χωρέσουν και οι πατάτες αφού κάνουμε τη σως) ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό), το σκόρδο, τον μαϊντανό, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο, πρέπει η σως να έχει αρκετή ένταση στη γεύση.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι αν χρειάζεται.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8886 Εμφανίσεις σήμερα: 6