Ομελέτα με κρεμμύδι και χωριάτικο λουκάνικο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • ½ χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα λουκάνικα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν αρχίσουν να παίρνουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  2. Μέσα σε μπολ, σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  4. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Εναλλακτικά αν τη θέλουμε ξεροψημένη την αναποδογυρίζουμε για να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  6. Σερβίρουμε ζεστή και συνδυάζουμε ιδανικά με ντοματοσαλάτα με μυρωδικά και βαλσάμικο.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5177 Εμφανίσεις σήμερα: 0