Ομελέτα με σχοινόπρασο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4-6 αυγά
  • ⅓ ματσάκι σχοινόπρασοΜοιάζει με το κρεμμύδι αλλά έχει πιο ήπια γεύση. Τα φύλλα του είναι πολύ λεπτά και χρησιμοποιούνται εύκολα και για ντεκόρ. ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα μέσα σε μπολ,σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα. Προσθέτουμε το σχινόπρασο και την παρμεζάνα.
  3. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να τη γυρίσουμε και να την ψήσουμε και από την άλλη πλευρά.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3059 Εμφανίσεις σήμερα: 0