Μαρμελάδα μανταρίνι

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό μανταρίνια
  • 800γρ. - 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 6 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σ. γκραν μαρνιέ (προαιρετικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια. Καθαρίζουμε από την φλούδα και στη συνέχεια καθαρίζουμε την φλούδα από το παχύ λευκό στρώμα. Ψιλοκόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες.
  2. Καθαρίζουμε τη σάρκα από τις χοντρές ίνες και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Δεν πετάμε τα κουκούτσια, τα βάζουμε σε τούλι και τα δένουμε καλά.
  3. Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα μέρη του φρούτου(φλούδα,σάρκα, κουκούτσια) με το νερό, βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα για να τα κρατάει βυθισμένα και τα αφήνουμε για μια νύχτα.Η διαδικασία αυτή γίνεται για να βγεί η πηκτίνη και να μαλακώσει ελαφρώς η φλούδα.
  4. Την επόμενη μέρα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα το περιεχόμενο της λεκάνης. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση, τόσο όσο να μαλακώσουν οι φλούδες.
  5. Αφαιρούμε το τούλι με τα κουκούτσια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη. Είναι καλύτερο να κλείσουμε το μάτι. Δεν θέλουμε να βράζει το μείγμα, ανακατεύουμε διαρκώς να διαλυθεί η ζάχαρη.
  6. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο το μείγμα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας για περίπου 35-40 λεπτά.
  7. Μόλις δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λικέρ, αν χρησιμοποιούμε. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην κατσαρόλα για μερικά λεπτά, ίσα ίσα να πάνε τα αρώματα παντού.
  8. Βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε και γυρνάμε ανάποδα. Αφού κρυώσει τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος.
  9. Εναλλακτικά βάζουμε την μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά σφραγίζουμε.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklathina
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 3 - 4 βάζα των 250γρ.

Δες επίσης...

Μπανάνες σοτέ με ρούμι

Κατηγορία: Γλυκά, Φρούτων
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 μπανάνα κομμένη σε τέταρτα 2 κ.σ. λικέρ μπανάνα ή μπράντι ¼ φλιτζ. ρούμι 1 πρέζα κανέλα ½ λεμόνι...

Μαρμελάδα μανταρίνι κλασική

Κατηγορία: Νηστίσιμες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 κιλά μανταρίνια 1800γρ. ζάχαρη (ή και λιγότερη) 2 ποτήρια νερό χυμός από 1 λεμόνι

Μανταρινάδα

Κατηγορία: Νηστίσιμες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 5 ποτήρια χυμό μανταρίνι (φρέσκο) 5 ποτήρια ζάχαρη 1/2 ποτήρι λεμόνι (ο χυμός του)

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα

Κατηγορία: Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το χαλβά ½ ποτήρι ηλιέλαιο ½ ποτήρι βούτυρο λιωμένο 2 ποτήρια σιμιγδάλι 1 ποτήρι αμύγδαλα λευκά...

Κολοκυθόσουπα

Κατηγορία: Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες
Βαθμός δυσκολίας: δύσκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1½ κιλό κολοκύθα 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο 3½ κ.σ. ξύδι βαλσάμικο 2 κ.γ. χονδρό αλάτι 2 κρεμμύδια σε...

Κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για την κολοκυθόπιτα 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 κολοκύθα πορτοκαλί μεσαίου μεγέθους ½ φλιτζ. ρύζι γλασέ...