Μαρμελάδα μανταρίνι

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό μανταρίνια
  • 800γρ. - 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 6 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σ. γκραν μαρνιέ (προαιρετικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια. Καθαρίζουμε από την φλούδα και στη συνέχεια καθαρίζουμε την φλούδα από το παχύ λευκό στρώμα. Ψιλοκόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες.
  2. Καθαρίζουμε τη σάρκα από τις χοντρές ίνες και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Δεν πετάμε τα κουκούτσια, τα βάζουμε σε τούλι και τα δένουμε καλά.
  3. Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα μέρη του φρούτου(φλούδα,σάρκα, κουκούτσια) με το νερό, βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα για να τα κρατάει βυθισμένα και τα αφήνουμε για μια νύχτα.Η διαδικασία αυτή γίνεται για να βγεί η πηκτίνη και να μαλακώσει ελαφρώς η φλούδα.
  4. Την επόμενη μέρα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα το περιεχόμενο της λεκάνης. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση, τόσο όσο να μαλακώσουν οι φλούδες.
  5. Αφαιρούμε το τούλι με τα κουκούτσια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη. Είναι καλύτερο να κλείσουμε το μάτι. Δεν θέλουμε να βράζει το μείγμα, ανακατεύουμε διαρκώς να διαλυθεί η ζάχαρη.
  6. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο το μείγμα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας για περίπου 35-40 λεπτά.
  7. Μόλις δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λικέρ, αν χρησιμοποιούμε. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην κατσαρόλα για μερικά λεπτά, ίσα ίσα να πάνε τα αρώματα παντού.
  8. Βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε και γυρνάμε ανάποδα. Αφού κρυώσει τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος.
  9. Εναλλακτικά βάζουμε την μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά σφραγίζουμε.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 3 - 4 βάζα των 250γρ.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας