Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές.
Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Μαρμελάδα μανταρίνι κλασική
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά μανταρίνια
- 1800γρ. ζάχαρη (ή και λιγότερη)
- 2 ποτήρια νερό
- χυμός από 1 λεμόνι
cookmik
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 βάζα των 500γρ.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (3 - 4 φέτες το καθένα).
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια (αν υπάρχουν) και τα δένουμε σε ένα τουλπάνι.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μανταρίνια, τα κουκούτσια, το νερό και τα αφήνουμε για 1 βράδυ.
- Το πρωί τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 45 λεπτά. Τα περνάμε από το multi, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό χυμό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο..
- Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη και ρίχνουμε το υπόλοιπο λεμόνι. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα, που αφού τα κλείσουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα, γυρνάμε τα βάζα κανονικά και τα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Αυτό το ήξερες
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Τα μανταρίνια ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών. Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε κάλιο, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και ειδικά σε κάποια καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το έντονο...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10120
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο