Μπανάνες σοτέ με ρούμι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μπανάνα κομμένη σε τέταρτα
  • 2 κ.σ. λικέρ μπανάνα ή μπράντι
  • ¼ φλιτζ. ρούμι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.
  2. Μόλις αρχίσει να «αφρίζει» το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτουμε τα κομμάτια της μπανάνας και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περιχύνοντας τις μπανάνες με το σιρόπι από την κατσαρόλα.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρώς το ρούμι μαζί με το λικέρ μπανάνα και τα ανάβουμε με προσοχή. Με προσοχή ρίχνουμε το αλκοόλ μέσα στην κατσαρόλα με τις μπανάνες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε μέχρι να σβήσουν οι φλόγες.
  4. Σερβίρουμε αμέσως κι αν θέλουμε σερβίρουμε πάνω σε σαντιγύ.

Αυτό το ήξερες

Η μπανάνα είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και D. Καταναλώνεται κυρίως ωμή αλλά και σε διάφορες άλλες μορφές, όπως τηγανιτή. Καλλιεργείται κυρίως σε τροπικά κλίματα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4026 Εμφανίσεις σήμερα: 2