Μπουμπάρι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 έντερα παχιά (από γίδα)
  • 1 συκωταριά αρνίσια (χωρίς το συκώτι)
  • 300γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ρύζι γλασέ
  • 1 ντομάτα κομμένη κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • ½ ποτήρι νερό
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες για να το συνοδεύσουμε
cookon
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά το έντερο. Σε κοχλάζον νερό βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. την συκωταριά και έπειτα την ψιλοκόβουμε.
  2. Σε μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια από την συκωταριά, προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, την ντομάτα, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
  3. Δένουμε την μια άκρη του εντέρου και με τη βοήθεια ενός χωνιού και γεμίζουμε το έντερο με τη γέμιση. Δεν γεμίζουμε πάρα πολύ, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι. Το γεμίζουμε ομοιόμορφα και δένουμε την άλλη άκρη για να μην ανοίξει.
  4. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε σαν σαλιγκάρι το μπουμπάρι σε ταψί και γύρω του βάζουμε τις πατάτες. Κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα τρυπίτσες (αρκετές ανα δύο δάχτυλα) στο μπουμπάρι για να μην σκάσει όταν θα ψήνεται.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το νερό και το χυμό λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 2 ώρες.
  6. Σερβίρουμε ζεστό σαν μεζέ κυρίως αλλά και σαν κυρίως.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4878 Εμφανίσεις σήμερα: 0