Τα συκωτάκια περιέχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά και μεγαλύτερα ποσοστά χοληστερίνης από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κοτόπουλου. Επίσης, είναι πλούσια σε σίδηρο.
Mαγειρίτσα ψεύτικη
Υλικά συνταγής
για τη σούπα
- 1 κιλό συκωτάκια κότας
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 3-4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι ξύδι
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 3 λεμόνια
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα συκωτάκια καλά. Σε κατσαρόλα βάζουμε κρύο νερό, τα συκωτάκια και λίγες σταγόνες λεμόνι. Αφήνουμε να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. και ξαφρίζουμε καλά. Βράζουμε για 15 λεπτά.
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαρούλι (αν χρησιμοποιήσαμε). Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά βγάζουμε από την κατσαρόλα τα συκωτάκια. Κρατάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
- Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε κι αυτά να σοταριστούν μαζί με τα μυρωδικά. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγο αλεύρι και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ξύδι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό από τα συκωτάκια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτα ακόμα.
- Προσθέτουμε τότε τον άνηθο, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι, 1 κουτ. του γλυκού κοφτό πιπέρι και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει άλλα 10 λεπτά. Κάνουμε αυγολέμονο και αυγοκόβουμεΗ διαδικασία που κάνουμε για να βάλουμε αυγό σε φαγητά. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι, έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά σχεδόν σαν κλωστή ζουμί από το φαγητό μας. Ρίχνουμε ζουμί τόσο ώστε η σούπα ή το φαγητό να έχουν περίπου ίδια θερμοκρασία με το μείγμα του αυγού. Ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Καλό είναι να μην ξαναβράζουμε αυτά τα φαγητά. τη σούπα. Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6666
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο