Λαγός στιφάδο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.9 (11 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό λαγός σε μερίδες
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 500γρ. ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 κ.σ. τοματοπελτές
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • ½ φλιτζ. ξύδι
  • 1 φλιτζ. κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το λαγό σε λεκάνη με νερό, ½ φλιτζάνι ξύδι και δενδρολίβανο για τουλάχιστον ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε καλά και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε ελαιόλαδο τα κομμάτια του λαγού μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το ξύδι, το κρασί, το καρότο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε με 2 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 1 ώρα και ένα τέταρτο.
  3. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσουν. Τα προσθέτουμε στο λαγό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC.. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Αυτό το ήξερες

Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3 λεπτά (από την ώρα που ξαναπαίρνει βράση το νερό).
Το κρέας του λαγού έχει λιγότερο λίπος όχι μόνο από αυτό του κόκκινου κρέατος, αλλά και από αυτό του κοτόπουλου. Έχει όμως σχεδόν ίδια χοληστερίνη με αυτή του αρνιού. Είναι πηγή βιταμινών Β και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 21264 Εμφανίσεις σήμερα: 8