Κοτόπουλο κοκκινιστό με μαντζουράνα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 ½ κιλό περίπου)
  • 6 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε ζάρια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 λίτρο ζωμός κρέατος
  • 1 κ.σ. μαντζουράνα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
  2. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Πουδράρουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 5 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά.. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  7. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου ½ ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη.
  8. Προσθέτουμε τις πατάτες και τη μαντζουράνα και σιγοβράζουμε για άλλη μία ώρα περίπου.
  9. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Η μαντζουράνα θεωρείται πως ενισχύει την πέψη. Καλό είναι να προστίθεται στα φαγητά στο τέλος του μαγειρέματος.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3518 Εμφανίσεις σήμερα: 0