Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3 λεπτά (από την ώρα που ξαναπαίρνει βράση το νερό).
Κοτόπουλο στιφάδο
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 ½ κιλό περίπου)
- 1 ½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
- 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτ. κρασ. κόκκινο κρασί
- 3 κ.σ. ξύδι κρασιού
- 1 ποτήρι νερό
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 φύλλα δάφνη
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
- Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 15 λεπτά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το ξύδι.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, μαζί με το ζουμί του.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ½ ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
- Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20067
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο