Κοτόπουλο στιφάδο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 ½ κιλό περίπου)
  • 1 ½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
  • 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. κρασ. κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. ξύδι κρασιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
  3. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  4. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 15 λεπτά.
  5. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το ξύδι.
  6. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, μαζί με το ζουμί του.
  7. Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πιπέρι.
  8. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ½ ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
  9. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια στιφάδο, τα κόβουμε στις άκρες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 3 λεπτά (από την ώρα που ξαναπαίρνει βράση το νερό).

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4642 Εμφανίσεις σήμερα: 1