Κριθαράκι με μανιτάρια

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. κριθαράκι
  • 2 φλιτζ. χυμός ντομάτα
  • 5 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό.
  2. Μόλις πάρει βράση το φαγητό προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά για μερικά λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του για περίπου 1 ώρα.
  4. Σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας