Φαρφάλες με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

 

  • 1 πακέτο φαρφάλες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 800γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο κομμένο σε ζάρια
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. αποξηραμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμούΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  3. Στο μεταξύ βράζουμε τις φαρφάλες. Στραγγίζουμε καλά και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε για 1 λεπτό δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 809 Εμφανίσεις σήμερα: 0