Φαρφάλες με μανιτάρια και μυρωδικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φαρφάλες
  • 500γρ. χυμός από φρέσκες τομάτες
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
  • 6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 20γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 πιπεριά καυτερή ή τσίλι
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • ½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε σε χλιαρό νερό τα πορτσίνιΜανιτάρια με έντονο άρωμα. Προέρχονται από την Ιταλία και κυκλοφορούν στην Ελλάδα κυρίως αποξηραμένα. να μαλακώσουν για 15 λεπτά και κρατάμε το νερό. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή..
  2. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το κρασί και το νερό από τα πορτσίνι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το δενδρολίβανο. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δεκαπέντε λεπτά.
  3. Παράλληλα σε κατσαρόλα βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στραγγίζουμε τις φαρφάλες και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
  4. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις φαρφάλες, το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος., το μαϊντανό και το νερό που κρατήσαμε.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 34156 Εμφανίσεις σήμερα: 10