Κρέπες ολικής άλεσης

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (20 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2¾ φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ελαιόλαδο για να αλείφουμε το τηγάνι (η διαδικασία αυτή γίνεται πριν από κάθε κρέπα)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 25-27 κρέπες

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε με σύρμα το αυγό και προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με σύρμα. Το μείγμα θέλουμε να είναι σχεδόν πηχτό.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί αλείφουμε με ένα πινελάκι λίγο λάδι. Ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας. Συνεχίζουμε το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια φωτιά μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
  4. Γεμίζουμε τις κρέπες μας με υλικά της αρεσκείας μας. Για περισσότερες ιδέες δείτε στην κατηγορία κρέπες του cooklos.

Αυτό το ήξερες

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε φυτικές ίνες, σε σχέση με τα προιόντα που παρασκευάζονται από λευκό αλεύρι. Δίνουν λιγότερες θερμίδες αλλά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 26202 Εμφανίσεις σήμερα: 0