Pancakes βασική συνταγή

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1¼ φλιτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα., το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέστε τα υγρά συστατικά στο μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη παχύρευστη αλλά πηχτή.
  4. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε 2 κουταλιές από το μείγμα. Αν έχουμε μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. 2 τηγανίτες μαζί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  5. Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά (θα ξεκολλάει από το τηγάνι και θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά) γυρνάμε την τηγανίτα με τη βοήθεια σπάτουλας. Συνεχίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  6. Βγάζουμε τις τηγανίτες σε αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες προσθέτοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι κάθε φορά.
  7. Σερβίρουμε με σιρόπι σφένδαμου (αν βρούμε το βιολογικό και όχι υποκατάστατο ή σιρόπι με άρωμα σφένδαμου). Εναλλακτικά και πιο ελληνικά σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.

Σχόλια

Από τον Νικηφόρος την ημ/νία 11/20/2016 - 14:11
Μήπως το βούτυρο πρέπει να πηγαίνει μαζί με τα υπόλοιπα τα στερεά κι όχι με τα υγρά;
Από τον cookefi την ημ/νία 11/20/2016 - 19:03
Τα υλικά τα βάζουμε πάντα με αυτή τη σειρά και οι τηγανίτες μας βγαίνουν αφράτες.

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7990 Εμφανίσεις σήμερα: 10