Κουπέπια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 40 μεγάλα κληματόφυλλα
  • 650γρ. κιμάς
  • ½ ποτήρι ρύζι γλασσέ πλυμμένο στραγγισμένο
  • 10 κ.σ λάδι
  • 1 κ.γ. δυόσμος ξερός
  •  
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι χυμός ντομάτας
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-40 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τα κληματόφυλλα. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε δοχείο ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το πιπέρι, την κανέλα, το δυόσμο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, τον ντοματοπολτό και την τριμμένη ντομάτα.
  3. Απλώνουμε κάθε κληματόφυλλο με τη γυαλιστερή πλευρά του προς τα κάτω. Βάζουμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα στην άκρη κάθε φύλλου, διπλώνουμε τις δυο πλευρές του προς τα μέσα και το τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις., σφίγγοντας το ελαφρά.
  4. Βάζουμε στον πάτο μιας μέτριας κατσαρόλας,λίγο λάδι τις στρογγυλές φέτες ντομάτας και με αυτές γεμίζουμε τη βάση της. Βάζουμε τα κουπέπια σε σειρές πάνω από τις ντομάτες, κυκλικά στην κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε 5 κουταλιές λάδι και ⅔ ποτήρι περίπου νερό.Τοποθετούμε επάνω τους ένα πιάτο ανάποδα (στις διαστάσεις της κατσαρόλας) για να τα πιέζει.
  6. Τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 40 περίπου λεπτά (από την ώρα που θα πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.). Τα ελέγχουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
  7. Στο σερβίρισμα χρησιμοποιούμε αν θέλουμε και τις ντομάτες για να γαρνίρουμε τα κουπέπια.
Γενικά
Κυπριακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

Τα κουπέπια είναι κυπριακά ντολμαδάκια και αποτελούν παραδοσιακό πιάτο της κυπριακής κουζίνας. Το δύο κύρια συστατικά τους είναι ο χοιρινός κιμάς και τα αμπελόφυλλα (ή εναλλακτικά οι κολοκυθοανθοί).

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10741 Εμφανίσεις σήμερα: 0