Κυδώνια γεμιστά με κιμά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 8 κυδώνια μέτριου μεγέθους
  • 500γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ⅓ φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ⅓ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1½ κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 φλιτζ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε όπως τις πιπεριές όταν θέλουμε να κάνουμε γεμιστά. Αδειάζουμε τα κυδώνια από την σάρκα τους και αφήνουμε περίπου 1 εκατοστό πάχος στο εσωτερικό τους. Τη σάρκα από τα κυδώνια την ψιλοκόβουμε.
  2. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον κιμά. Ανακατεύουμε μέχρι να «σπάσουμε» τον κιμά και να το δώσουμε ελαφρύ χρώμα. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και προσθέτουμε τη σάρκα από τα κυδώνια, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά και γεμίζουμε με το μείγμα τα κυδώνια. Κλείνουμε τα κυδώνια με τα καπάκια τους και τα βάζουμε σε ταψάκι. Λιώνουμε σε μπρίκι το βούτυρο και περιχύνουμε τα κυδώνια. Ανακατεύουμε το νερό με το χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε κι αυτό στο ταψί.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1½ ώρα. Ενδιάμεσα βρέχουμε τα κυδώνια με το ζουμί από το ταψί.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2873 Εμφανίσεις σήμερα: 0