Κοτόπουλο με μπάμιες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για τις μπάμιες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τις μπάμιες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ ποτ κρασ. ξύδι
  • 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ .
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  4. Ξεπλένουμε τις μπάμιες. Σε δεύτερο σκεύος, τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι.
  5. Αδειάζουμε τη σάλτσα από το κοτόπουλο και την προσθέτουμε στις μπάμιες. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Δεν ανακατεύουμε τις μπάμιες κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις μπάμιες.

Αυτό το ήξερες

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Οι μπάμιες είναι πλούσιες σε βιταμίνες (Β6,Β1,K,C), διαιτητικές ίνες και φυλλικό οξύ. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύουν τα αγγεία (έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό και έμφραγμα). Οι...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Καλό είναι τις μπάμιες να τις μαγειρέψουμε σε κατσαρόλα ή σε γάστρα μέσα στο φούρνο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8737 Εμφανίσεις σήμερα: 0