Κοτόπουλο με ατζίκα και υβριστόν

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 ½ κ.σ. ατζίκα
  • 2 φλιτζ. ντομάτα φρέσκια πολτοποιημένη ή 1 συσκευασία εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (αν χρησιμοποιούμε φρέσκια ντομάτα)

για το υβριστόν

  • 400γρ. (1 πακέτο) υβριστόν ή εύριστον
  • νερό
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Απλώνουμε την ατζίκα μαζί με λίγο ελαιόλαδο στο κοτόπουλο και το μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Έπειτα σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  3. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 30 - 40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  4. Πέντε λεπτά πριν αποσύρουμε το κοτόπουλο απο τη φωτιά, βάζουμε το υβριστόν σε μπολ μαζί με το αλάτι. Περιχύνουμε με βραστό νερό (να το καλύπτει) και το αφήνουμε για 2 λεπτά. Το στραγγίζουμε και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  5. Τοποθετούμε σε πιάτο το υβριστόν, από πάνω το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την σάλτσα. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και σερβίρουμε.
Γενικά
Ποντιακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Στην Ποντιακή κουζίνα δεν συναντάμε συχνά τη χρήση κρέατος στις συνταγές, αντίθετα χρησιμοποιούνται σαν πρώτη ύλη κυρίως τα τυροκομικά που παρασκευάζονται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Ανάμεσα στα...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν δεν έχετε φτιάξει ατζίκα, μπορείτε να την προμηθευτείτε από καταστήματα με ποντιακά προϊόντα ή ντελικατέσεν.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5733 Εμφανίσεις σήμερα: 0