Μοσχάρι γιουβέτσι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια (σε μερίδες)
  • 500γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τις μερίδες κρέατος, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο., περίπου 8-10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1 ώρα. Αφού μαλακώσει, αλατοπιπερώνουμε και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας το διαρκώς να λαδωθεί καλά. Το αδειάζουμε σε ταψί φούρνου ή το χωρίζουμε σε ατομικά γιουβετσάκια.
  6. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Προσθέτουμε τη σάλτσα ώστε να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν δεν φτάνει η σάλτσα για να καλύψει το κριθαράκι, προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να καλύπτει 2 δάχτυλα από πάνω το κριθαράκι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 40 λεπτά. Έπειτα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4892 Εμφανίσεις σήμερα: 0