Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Πένες με σπανάκι και κοτόπουλο
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο πένες ( 500γρ.) ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 500γρ. σπανάκι καθαρισμένο (κατά προτίμηση baby)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400γρ. φρέσκιες ντομάτες κομμένες κονκασέ
- 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2/3 φλιτζ. κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
- 1/2 φλιτζ. γραβιέρα γλυκιά
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο..
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Ζεσταίνουμε σε μία ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρώς 4 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου.
- Μόλις ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το κοτόπουλο, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. με το χυμό τους, το βούτυρο, τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και το μαϊντανό. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. η σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Αδειάζουμε σε πυρέξ ή ταψί τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το σπανάκι (καλά πλυμένο και ελαφρώς ζεματισμένο), τη γλυκιά γραβιέρα και το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι και να ροδίσει.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε μία πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε στη σάλτσα 1 κ.γ. μπούκοβο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 22644
Εμφανίσεις σήμερα: 9
Νέο σχόλιο