Ριγκατόνι με πικάντικη σάλτσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. ριγκατόνι
  • 5 λίτρα νερό
  • 50 γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή χυμό εμπορίου
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. ψιλοκομμένη
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • ½ κ.γ. κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. σκόνη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα ριγκατόνι και τα στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο.
  2. Παράλληλα ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τη σάλτσα. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ριγκατόνι και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
  3. Σερβίρουμε σε πιάτο με τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..

Αυτό το ήξερες

Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Απαγορεύεται η κατανάλωση τσίλι αν έχετε ανοικτές πληγές στην περιοχή του φάρυγγα ή στο γαστροεντερικό πεδίο. Καίνε...
Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2870 Εμφανίσεις σήμερα: 2