Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα

Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 1½ κιλά κατσικίσιο κρέας (από μπούτι) κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αυγά βρασμένα
  • 2 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τη γέμιση: σε κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κρέας.
  2. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι και το σουσάμι και νεράκι ίσα – ίσα στο ύψος του κρέατος ,να μην το καλύπτει.
  4. Βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, αφού τα λιώσουμε.
  6. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για την πίτα.
  7. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  8. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  9. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  10. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  11. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
  12. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  13. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  14. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  15. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  16. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Αυτό το ήξερες;

  • Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αυτή η πίτα μπορεί να γίνει και με το πασχαλιάτικο κατσικάκι που μας περίσσεψε.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklila
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 1 πίτα
Προέλευση: Ιόνια νησιά (Κεφαλλονιά)

Δες επίσης...

Κρεατόπιτα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Κρέας, Αρνί και Κατσίκι
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 φύλλα σφολιάτας 2 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμα λίγη μαργαρίνη για επάλειψη για τη γέμιση 1 κιλό...

Κρεμμυδόπιτα με κεφαλοτύρι

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 πράσο ψιλοκομμένο...

Χορτόπιτα με φύλλο κρούστας

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες 1 ματσάκι σέσκουλα 1 ματσάκι ρόκα 1 ματσάκι βλίτα 1 φλιτζ. τυρί...

Ποντιακή πίτα με σέσκουλα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το φύλλο 1 κιλό αλεύρι 1 αυγό 1 φλιτζ. λευκό κρασί 1 φλιτζ. λάδι αλάτι για τη γέμιση...

Χορτόπιτα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) 400γρ. σπανάκι 300γρ. σέσκουλα 300γρ. ζοχοί 1...

Χορτόπιτα με μυζήθρα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής ζύμη για χωριάτικα φύλλα πίτας ή 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα εμπορίου ½ κιλό λάπαθα (λάπατα) 1 ματσάκι βλίτα...