Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 1½ κιλά κατσικίσιο κρέας (από μπούτι) κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αυγά βρασμένα
  • 2 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • αλάτι
cooklila
Ποσότητα: 1 πίτα
Ιόνια νησιά (Κεφαλλονιά)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τη γέμιση: σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κρέας.
  2. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι και το σουσάμι και νεράκι ίσα – ίσα στο ύψος του κρέατος ,να μην το καλύπτει.
  4. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. για 45 λεπτά περίπου. Αν το κρέας μας είναι ήδη μαγειρεμένο, μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, αφού τα λιώσουμε.
  6. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για την πίτα.
  7. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  8. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  9. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  10. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  11. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
  12. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  13. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  14. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  15. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  16. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.
Κεφαλλονιά
Ιόνια νησιά

Αυτό το ήξερες

Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αυτή η πίτα μπορεί να γίνει και με το πασχαλιάτικο κατσικάκι που μας περίσσεψε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 23403 Εμφανίσεις σήμερα: 0