Κρεατόπιτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμα
  • λίγη μαργαρίνη για επάλειψη

για τη γέμιση

  • 1 κιλό κρέας αρνίσιο ή κατσικίσιο (ψημμένο)
  • 800γρ. μυζήθρα
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • 200γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 50γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 - 10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και το βούτυρο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, αλάτι κι ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  3. Αλείφουμε ένα ταψί ελαφρά με μαργαρίνη και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Προσθέτουμε τη γέμιση στο φύλλο και πασπαλίζουμε με μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως. και άνηθο. Αν το θέλουμε καυτερό, προσθέτουμε και πιπέρι. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ενώνουμε τις άκρες.
  4. Αλείφουμε με μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.

Αυτό το ήξερες

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Ιδανική συνταγή για να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό με τα κρέατα που περίσσεψαν από την Κυριακή του Πάσχα ή από κάποιο μεγάλο τραπέζι. Αν έχετε και κομμάτια χοιρινού ή κοτόπουλου, προσθέστε τα κι αυτά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1985 Εμφανίσεις σήμερα: 0