Χορτόπιτα με φύλλο κρούστας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 ματσάκι βλίτα
  • 1 φλιτζ. τυρί φέτα τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 80-100γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεκινάμε με την γέμιση.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα βλίταΧορταρικό με έντονη ελαφρώς πικρή και δροσερή γεύση., τη ρόκα και τα σέσκουλα πλυμένα και καθαρισμένα.
  3. Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε για μερικά λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.. Όταν λίγο κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε και το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε.
  4. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο, ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω. Αλείφουμε κάθε φύλλο που βάζουμε στο ταψί με βούτυρο.
  5. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το «τσαλακώσουμε». Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  6. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με βούτυρο καλά και τις άκρες και κλείνουμε περιμετρικά την πίτα. Αλείφουμε με βούτυρο από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η πίτα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.   

Σχόλια

Από τον Ρένα Αγγελοπούλου την ημ/νία 09/01/2018 - 23:43
Στο πατρικό μου τρώγαμε πολύ συχνά τα Σέσκουλα. Ηταν τα αγαπημένα μας χορταρικά. Ομως τώρα στις λαικές αγορές΄, αλλά και στα μεγάλα Σουπερ Μαρκετ δεν το βρίσκω, σχεδόν δεν καλλιεργείτε . Γιατί λένε ότι δεν τους συμφέρει καθώς ο κόσμος δεν το ζητάει πια. Κρίμα, γιατί το θεωρώ ένα από τα πιο οφέλιμα χορταρικά.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 17308 Εμφανίσεις σήμερα: 1