Κατιμέρια

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 4 αυγά
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

για τη γέμιση

  • 1 κιλό ανθότυρος
  • 2 αυγά

για το σιρόπι

  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κανέλα (ξύλο)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και το λάδι. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί μέχρι να τρίψουμε τον ανθότυρο και να τον ανακατέψουμε με τα αυγά.
  3. Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο (με τον λεπτό πλάστη) και κόβουμε σε λωρίδες περίπου 7 εκατοστά. Βάζουμε κατά μήκος της λωρίδας μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε ρολά όπως κάνουμε τα ντολμαδάκια.
  4. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα.
  5. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Στο τέλος, τα περιχύνουμε με το σιρόπι.

Αυτό το ήξερες;

  • Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.

    Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.

    Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί...

  • Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν καθυστερήσουμε να τηγανίσουμε τα κατιμέρια, η ζύμη θα αρχίσει να κολλάει.

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 8 άτομα
Προέλευση: Δωδεκάνησα (Κως)

Δες επίσης...

Μυζηθροπιτάκια με μέλι

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Ζύμες, Πίτες
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 5 φλιτζ. αλεύρι 1 φλιτζ. χλιαρό νερό 1 σφηνοπότηρο ρακή 2 σφηνοπότηρα ελαιόλαδο 1...

Τσιριχτά

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 500γρ. (περίπου)αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500ml χλιαρό νερό 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 30 γρ....

Μελομακάρονα

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι σπορέλαιο 1 ποτήρι [qtip:μαργαρίνη|...

Κέικ καρότου με τζίντζερ και κρέμα

Κατηγορία: Γλυκά, Κέικ
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το κέικ 2 φλιτζ. καρότο τριμμένο 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1½ κ.γ. μπέικιν σόδα 1½ κ.γ...

Λουκουμάδες

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Ζύμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φακελάκι ξερή μαγιά 2 κ.σ. ζάχαρη ½ κ.γ. αλάτι...

Κέικ καρότο

Κατηγορία: Γλυκά, Κέικ
Δυσκολία: Δύσκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1¼ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1¼ φλιτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ ½ κ.γ....