Κατιμέρια

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 4 αυγά
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

για τη γέμιση

  • 1 κιλό ανθότυρος
  • 2 αυγά

για το σιρόπι

  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κανέλα (ξύλο)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και το λάδι. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί μέχρι να τρίψουμε τον ανθότυρο και να τον ανακατέψουμε με τα αυγά.
  3. Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο (με τον λεπτό πλάστη) και κόβουμε σε λωρίδες περίπου 7 εκατοστά. Βάζουμε κατά μήκος της λωρίδας μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε ρολά όπως κάνουμε τα ντολμαδάκια.
  4. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα.
  5. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Στο τέλος, τα περιχύνουμε με το σιρόπι.

Αυτό το ήξερες;

  • Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
  • Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν καθυστερήσουμε να τηγανίσουμε τα κατιμέρια, η ζύμη θα αρχίσει να κολλάει.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookefi
Σκεύος: τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 8 άτομα
Προέλευση: Δωδεκάνησα (Κως)

Δες επίσης...

Αφράτοι λουκουμάδες

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Ζύμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τους λουκουμάδες 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 25γρ. μαγιά νωπή 2 κ.σ. ζάχαρη 2 φλιτζ....

Μυζηθροπιτάκια με μέλι

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Ζύμες, Πίτες
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 5 φλιτζ. αλεύρι 1 φλιτζ. χλιαρό νερό 1 σφηνοπότηρο ρακή 2 σφηνοπότηρα ελαιόλαδο 1...

Ροξάκια

Κατηγορία: Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό αλεύρι για πίτες και τσουρέκια 16γρ. μαγιά ξηρή 220ml γάλα φρέσκο 100ml ηλιέλαιο 3 αυγά...

Τσιριχτά

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Δυσκολία: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 500γρ. (περίπου)αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500ml χλιαρό νερό 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 30 γρ....

Μελομακάρονα

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι σπορέλαιο 1 ποτήρι [qtip:μαργαρίνη|...

Κέικ καρότου με τζίντζερ και κρέμα

Κατηγορία: Γλυκά, Κέικ
Δυσκολία: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το κέικ 2 φλιτζ. καρότο τριμμένο 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1½ κ.γ. μπέικιν σόδα 1½ κ.γ...